divendres, 20 de novembre del 2009

Entrevista al senyor Antonio Perich

El passat 11 de novembre del 2009, vam entrevistar al senyor Antonio Perich, antic alumne de l’escola.

Ell era molt simpàtic i agradable, estava content de tornar a l’escola i emocionat per poder ensenyar-nos coses sobre abans, sempre li ha fet molta il·lusió explicar-ho.

Hem volgut fer una volta per l’escola amb ell abans de fer l’entrevista. Mentre entràvem a les diferents classes ens ha explicat una mica la distribució de les aules de quan ell era petit i de com han canviat. Ens va explicar on eren les estufes de llenya que tenien a les actuals aula d’anglès i biblioteca. Encara hi ha la marca al terra i segurament s’hi quedarà per sempre.

Ha explicat que la biblioteca era la classe dels nens grans i la d’anglès la dels petits. Al sortir al pati ens hem parat davant del pou i ens ha explicat que abans ja hi era, però el que no hi havia era la font.

Per fer l’entrevista ha escollit les galeries, ha anat perfecte, teníem moltes preguntes preparades que ell ens les ha respòs i hem après que: Al poble hi havia 2 escoles, que a la classe tenien penjada la foto de Josep Companys, que abans no els hi agradava gens venir a l’escola... Ens ha ensenyar l’únic llibre que tenien, una enciclopèdia, allà hi havia totes les matèries.

Com que ell recordava moltes anècdotes de la guerra hem aprofitat que era a l’escola perquè els nens de 5è també l’entrevistessin ja que estant estudiant la guerra civil.

Ens ha explicat que durant la guerra, a l’escola hi havia hèlices d’avions de guerra, que els muntaven a Celrà i anàvem a bombardejar els vaixells que hi havia a la costa catalana.

Ha contestat les preguntes amb molta il·lusió, ens ho hem passat tots molt bé i hem passat tots una estona molt entranyable.
Alumnes de sisè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada